ESP

Redisseny de página web a Barcelona

Per la teva seguretat, i davant l'augment de casos entre els nostres clients a causa dels nous virus encriptadors, vull donar-te uns consells per evitar en el possible que caiguis en el parany.

Com ja sabrà l'últim virus de Correus ha infectat molts equips, però en aquests dies estan sortint noves variants que arriben per mail simulant Facebook, Agència Tributària, i altres organismes o portals coneguts. Fins i tot poden arribar des dels teus propis contactes que prèviament han estat infectats.

Actualment NO existeix cap eina que ens permeti desxifrar els arxius infectats, i aquesta modalitat de virus tampoc és detectada pels antivirus actuals inicialment. Alguns com NOD32 ho detecten però un cop ja ha començat a xifrar, i per tant el dany està fet.

El meu primer consell és el sentit comú. Si reps un mail que t'envia Correus, primer pensa si tu en algun moment li has donat el teu mail a "Correus". El més segur és que NO.

Obre el correu i llegeix-lo abans de fer clic en alguna part del contingut. Podràs comprovar que la sintaxi del llenguatge no és correcta i segurament hi ha faltes d'ortografia. Principalment falten accents, enyes, etc. ...

Fixa't en el mail del remitent, sobretot el que hi ha a la dreta de l'arrova. Per exemple @ correos.es no és el mateix que @ correos24.com.

Si no et fies, obre Internet per altra banda i en la barra d'adreces escriu correos24.com i podràs comprovar el web que t'està enviant el missatge.

Si en el cos del missatge hi ha enllaços que et demanen descarregar alguna cosa, o "fes clic aquí", etc ... abans de fer clic, passa el punter del ratolí per sobre i fixa't a on et porta aquest enllaç. Veuràs alguna cosa com http://www.nombre.com

Comprova que aquesta direcció té a veure amb qui diu enviar-te el missatge.

Si després d'aquestes comprovacions no ho tens clar, pots respondre al missatge directament i esperar que contesti qui t'ho ha enviat. Si és un virus ningú respondrà.

El meu últim consell és que si per qualsevol raó reps un d'aquests mails, caus en l'engany, obres el virus, i veus que el teu equip comença a fer coses rares (les icones de l'escriptori canvien, el PC va molt lent després d'obrir el virus, la llum del disc dur no para de parpellejar, etc ...) l'únic que pots fer per aturar-és desendollar el PC del corrent.

Redisseny de página web a Barcelona

Tornar

Tornar